Právo na život: euthanasie jako právní problém? - Bůžková, Jana (2008)
Práce rozebírá pohled na euthanasii, řeší její definici a postoje jednotlivých odvětví k tomuto tématu. Zabývá se právní úpravou euthanasie v jednotlivých zemích světa a poté i v České republice. Další kapitola popisuje paliativní péči, její historii, vývoj a stupeň rozvoje. Práci uzavírá judikatura na toto téma. V závěru práce jsem vyjádřila svůj názor na tuto problematiku.