Právo, psychologie a zneužívání alkoholu (aktuální právně aplikační a psychologické otázky) - Svoboda, Milan (2008)
Ve své práci jsem se zabýval problematikou zneužívání alkoholu. Snažil jsem se o analýzu základních poznatků moderní adiktologie, zmapování současného stavu ve spotřebě alkoholických nápojů v České republice a jejich souvislost s vývojem právní úpravy v dané oblasti. V praktické části jsem se zaměřil na efektivitu ochranného léčení a systém protialkoholní péče v brněnském regionu.