Vztahy obcí a krajů v režimu územní správy - Nedvědová, Petra (2008)
Moje bakalářská práce se zabývá vztahy obcí a krajů v režimu územní správy. V naší republice existuje všeobecná dvoustupňová soustava tvořená obcemi a kraji. Mezi nimi rozlišujeme přenesenou a samostatnou působnost. Tuto problematiku upravuje především zákon o obcích a zákon o krajích.