Daňová exekuce - Brychcová, Petra (2007)
Daňová exekuce totiž představuje významný zásah do práv a povinností daňového dlužníka, který má jen omezené možnosti obrany, a je tak třeba, aby správce daně tuto situaci nezneužíval ve prospěch státu. Na stranu druhou je nezbytné, aby měl správce daně za účelem zajištění řádného výběru daně k dispozici dostatečné právní prostředky, kterými přiměje daňového dlužníka k zaplacení splatné daňové povinnosti pro případ, že tak dlužník dobrovolně neučiní.Cílem mé rigorózní práce je popsat označený proces při vymáhání daňových nedoplatků správcem daně, resp. daňové exekuci prováděné správcem daně, a to z obou pohledů.