Vybrané vylučovací formy zneužití dominantního postavení v české a komunitární rozhodovací praxi - Šemora, Vítězslav, 1979- (2007)
Předmětem rigorózní práce je podání výkladu k jedné ze skutkových podstat správních deliktů upravených právem na ochranu hospodářské soutěže, a to ke skutkové podstatě zneužití dominantního postavení, se zaměřením na zneužití vylučovací povahy. Smyslem a účelem studie je podat na pozadí komunitární a české vnitrostátní úpravy soutěžního práva relativně ucelený výklad týkající se zakázaných vylučovacích praktik v této oblasti, to vše se zohledněním rozsáhlé rozhodovací praxe Komise.