Postavení a činnosti finančního arbitra - ombudsmana po integraci dozorů nad finančním trhem - Scholz, Petr, 1956- (2008)
Anotace Cíl práce - vytýčení problému, který je v práci řešen: Disertační práce se zabývá řešením problému „Postavení a činnosti finančního arbitra - ombudsmana po integraci dozorů nad finančním trhem“. Vyřešení problému by mělo vytýčit, jakým směrem by se měly ubírat legislativní úpravy dalších činností tohoto smírčího orgánu. Přednost tohoto alternativního, mimosoudního řešení sporů spočívá především v jeho rychlosti, levnosti, šetří práci soudům, nemá konfrontační charakter a pomáhá kultivovat podnikatelské prostředí na finančním trhu.