Odsun brněnského nádraží - Oklešťková, Pavla (2008)
Intenzita dopravy začala růst rychlým tempem od druhé poloviny 20. století. Železniční doprava zaznamenala však výrazný pokles podílu na dopravním trhu. Podle dokumentů Evropské unie má železniční doprava z hlediska budoucnosti velký nevyužitý potenciál. Mezi komparativní výhody železnic přitom patří i snadná dostupnost středů měst daná výhodnou polohou centrálních nádraží. Cílem diplomové práce je v daném kontextu diskutovat projekt odsunu brněnského železničního nádraží. Těžiště této práce je především v aplikaci získaných informací do vzdělávání na středních školách. Důraz je kladen na rozšíření učiva zeměpisu o projektovou výuku a práci s informacemi.