Teorie spotřebitele - Basler, Petr (2008)
Tato práce je zaměřena na teorii užitku a její aplikaci v teorii spotřebitele. Je rozdělena do šesti kapitol. První kapitola této práce popisuje důležité pojmy, které jsou užívány v následujících kapitolách. V dalších kapitolách se zabýváme historickým vývojem, náhledy různých autorů a ordinalistickou, kardinalistickou teorií užitku. Poslední kapitola je zaměřena na aplikaci teorie užitku v oblasti chování spotřebitele.