Čas bez zásob a rozdělení částečných sum - Bělová, Markéta (2008)
V bakalářské práci jsou uvedeny základní pojmy a poznatky z teorie diskrétních rozdělení pravděpodobnosti, ukázány některé základní pravděpodobnostní rozdělení, podle kterých se generují typy rozdělení částečných sum (partial-sums distributions). Pomocí rozdělení částečných sum se řeší (v zjednodušeném modelu zásobování) optimální velikost pravidelné dodávky do prodejny.