K biogeografii městských parků v Brně - Popelínský, Jan (2008)
Práce studuje brněnské městské parky a městskou zeleň. Fyziogeograficky vymezuje území, na kterém se parky nacházejí, stručně hodnotí jejich historii a zaměřuje se především na význam pro ekologii velkoměsta. Bylo provedeno srovnání současné vegetace a vegetace potenciální. Dále byl proveden průzkum živočišné složky parků a hodnocení městské zeleně z hlediska účelu, který v současné době plní.