Vázané extrémy v mikroekonomii - Valenta, Petr (2008)
Tématem této práce je užití Lagrangeových multiplikátorů v mikroekonomii. Je rozdělena do dvou částí. V první části práce je definován matematický aparát nutný pro vyšetřování vázaných extrémů. Druhá část je rozdělena do tří podkapitol, z nichž první se zabývá teorií užitku a modely chování spotřebitele, druhá teorií produkce a nákladovou minimalizací firmy vyrábějící s CES produkční funkcí. Ve třetí podkapitole je uveden řešený příklad.