Ekonomický prístup k ľudskému správaniu - Gajdoš, Peter (2008)
Práca sa zaoberá štúdiom ekonomického prístupu k ľudskému správaniu. S využitím matematického aparátu analyzuje teóriu domácností. Prvá kapitola predstavuje hlavného zástancu týchto analýz, Gary S. Beckera. Nasledujúce dve kapitoly obsahuje základné pojmy z matematickej ekonómie, psychológie, sociológie a analyzujú domácnosť jednotlivca. Štvrtá časť sa venuje teórii manželstva. Skúma ziskový motív správania sa jedincov a uvádza modelový príklad. Posledná kapitola je venovaná vplyvu kvality a množstva detí na funkciu užitočnosti ich rodičov.