Rozklady matic - Tulach, Antonín; Tajovský, Martin; Masarykova univerzita. Přírodovědecká fakulta. Katedra matematiky (2008)
Tato bakalářská práce se zabývá rozklady matic. V jednotlivých kapitolách jsou popsány celkem tři typy maticových rozkladů a jejich aplikace při řešení soustav lineárních rovnic. Poslední kapitola je složena z konkrétních příkladů týkajících se řešení soustav lineárních rovnic, které ukazují praktický postup nalezení maticového rozkladu matice soustavy a následně použití tohoto rozkladu při samotném řešení soustavy.
This bachelor-degree thesis deals with matrix decomposition. Individual chapters contain altogether description of three types of matrix decompositions and their applications at solution of systems of linear equations. Last chapter gives concrete examples related to solution of systems of linear equations. They show practical procedure of finding matrix decomposition of the system matrix and its subsequent use for solution of the system.
Vedoucí práce: Martin Tajovský.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2008.
Keywords: lineární algebra; numerické metody algebry; numerické metody; linear algebra; numerical methods; bakalářské práce; bachelor's theses