Rozklady matic - Tulach, Antonín (2008)
Tato bakalářská práce se zabývá rozklady matic. V jednotlivých kapitolách jsou popsány celkem tři typy maticových rozkladů a jejich aplikace při řešení soustav lineárních rovnic. Poslední kapitola je složena z konkrétních příkladů týkajících se řešení soustav lineárních rovnic, které ukazují praktický postup nalezení maticového rozkladu matice soustavy a následně použití tohoto rozkladu při samotném řešení soustavy.