Implicitní funkce - Zubčáková, Jana; Pospíšil, Zdeněk, 1960-; Masarykova univerzita. Přírodovědecká fakulta. Katedra matematiky (2008)
Celá práce je zaměřená na implicitní funkce jedné proměnné a následné aplikace daných poznatků. V první kapitole své práce shrnuji základní poznatky a uvádím několik příkladů, při kterých se dají dané poznatky využít. V další kapitole se zaměřuji na metody vyšetřování asymptot bez směrnice i se směrnicí grafů takto zadaných funkcí. Poslední kapitola obsahuje ilustraci výsledků na vybrané ekonomické aplikaci.
The whole work is focused on implicit functions of one variable and resulting applications of given knowledge. In the first chapter of my work I abstract basic knowledge and give few examples, in which this knowledge can be used. Follow chapter is focused on methods of without and with slopes of this way dated up function graphs asymtotes examinations. Final chapter contains the illustration of results on chosen economic application.
Vedoucí práce: Zdeněk Pospíšil.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2008.
Keywords: diferenciální počet funkcí jedné proměnné; diferenciální počet; funkce jedné proměnné; differential calculus of one variable; differential calculus; functions of single variables; bakalářské práce; bachelor's theses