Numerické metody hledání reálných kořenů polynomu - Mizera, Pavel (2008)
Tato bakalářská práce je zaměřená na hledání reálných kořenů polynomu pomocí numerických metod. K tomuto účelu je k práci přiložen program zpracovaný programem MATLAB. V první části jsou uvedeny základní věty a definice o polynomech, ve druhé části je popsán postup při zjišťování počtu reálných kořenů a jejich polohy. Třetí část se zabývá metodou bisekce a Newtonovou metodou. Poslední kapitola více přibližuje přiložený program.