Aplikace určitého integrálu v geometrii - Nezvalová, Hana (2008)
Práce popisuje použití určitého integrálu při výpočtu plochy, délky křivky, objemu rotačního tělesa a obsahu pláště rotačního tělesa. Je rozdělena na dvě kapitoly. První je teoretická a popisuje konstrukci, vlastnosti a metody výpočtu Riemannova integrálu. Druhá kapitola obsahuje příklady na výpočet plochy, délky křivky, objemu a povrchu tělesa i s postupy řešení.