Diskrétní pravděpodobnost - Sedláková, Jana (2008)
Tato práce si klade za cíl uvést základní definice a věty z diskrétní pravděpodobnosti a zpracovat ukázkové příklady pro jejich snadnější pochopení. Dále se věnovat pravděpodobnostním vytvořujícím funkcím a ukázat usnadnění výpočtu středních hodnot a rozptylů pomocí aplikace pravděpodobnostních vytvořujících funkcí.