Deterministické modely v makroekonomii - Stehlíková, Michaela; Pospíšil, Zdeněk, 1960-; Masarykova univerzita. Přírodovědecká fakulta. Katedra matematiky (2008)
Práce je věnována obyčejným diferenciálním rovnicím, které lze použít při modelování ekonomických procesů. V první části jsou shrnuty potřebné matematické pojmy a metody. Druhá část je věnována konkrétnímu problému: formulaci a matematické analýze Solowova-Swanova neoklasického modelu hospodářského růstu a ekonomické interpretaci výsledků.
This bachelor thesis is presentation of ordinary differential equation, which can be use in simulation of economic causes. Useful mathematical notions and methodes are summary in first part. The second part is presentation of specific proposition: formulation plus mathematical analyses of the Solow-Swan neoclassical model of economic growth and economics interpretation of results.
Vedoucí práce: Zdeněk Pospíšil.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2008.
Keywords: matematická ekonomie; mathematical economics; bakalářské práce; bachelor's theses