Deterministické modely v makroekonomii - Stehlíková, Michaela (2008)
Práce je věnována obyčejným diferenciálním rovnicím, které lze použít při modelování ekonomických procesů. V první části jsou shrnuty potřebné matematické pojmy a metody. Druhá část je věnována konkrétnímu problému: formulaci a matematické analýze Solowova-Swanova neoklasického modelu hospodářského růstu a ekonomické interpretaci výsledků.