Neparametrické metódy pre testovanie hypotéz - Knapcová, Barbora (2008)
Cieľom tejto bakalárskej práce je zamerať sa na prehľad najpoužívanejších neparametrických metód pre testovanie hypotéz. Práca má za úlohu preskúmať ich vlasnosti a výhody v porovnaní s parametrickými metódami testovania hypotéz a následne prezentovať získané poznatky na príkladoch z praxe.