Testovanie hypotéz o parametroch polohy a variability v systéme STATISTICA - Abaffy, Stanislav (2008)
Zaoberajte sa testovaním hypotéz o parametroch polohy a variability rozloženia, z ktorého pochádza jeden náhodný výber, resp. dva nezávislé náhodné výbery. Popíšte spôsob vykonania testov v systéme STATISTICA a vyberte vhodné dáta pre ilustráciu jednotlivých testov.