Aplikace lineární algebry v ekonomických modelech - Hamplová, Tereza (2008)
V práci jsem se zaměřila na dva jednoduché ekonomické modely, které používají matice. Prvním je tzv. Leontiefův uzavřený model, kde se nepředpokládají žádné vstupy ani výstupy z popisovaného ekonomického systému, druhý model už se vstupy a výstupy pracuje. Matematicky jde o vyšetření vlastností matic s nezápornými členy. Popis Leontiefova uzavřeného modelu jsem doplnila i o Markovovy matice, které mají podobné vlastnosti jako uzavřený model. Součástí práce jsou i příklady demonstrující teorii.