Neeuklidovská geometrie - Křížová, Kristýna, 1986-; Janyška, Josef, 1953-; Masarykova univerzita. Přírodovědecká fakulta. Katedra matematiky (2008)
Práce se věnuje stručně historii neeuklidovské geometrie a podrobněji základním pojmům její teorie. Dále představuje několik rovinných modelů s příklady geometrických objektů a jejich konstrukcí v hyperbolické geometrii. Eliptická geometrie popisuje běžně užívané modely sférické geometrie.
Thesis deals with a short history of non-euclidean geometry and basic concepts of this theory in more detail. It shows several plane models with examples of geometrical objects and their constructions, in hyperbolic geometry. Eliptic geometry describes commonly used models of spherical geomtery.
Vedoucí práce: Josef Janyška.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2008.
Keywords: neeuklidovská geometrie; non-Euclidean geometry; bakalářské práce; bachelor's theses