Kružby na katedrále sv. Barbory v Kutné Hoře - Hylská, Barbora (2008)
Hlavním cílem této práce je vyřešit konstrukce okenních kružeb na gotické katedrále sv. Barbory v Kutné Hoře. Práce je dělena do tří kapitol. První kapitola se zabývá architekturou gotiky, zejména popisem gotické katedrály a okenních kružeb. Další kapitola je zaměřená na historii chrámu sv. Barbory a města Kutné Hory. V poslední kapitole jsou rozebrána konkrétní okna tohoto chrámu s popisem konstrukce a jejím provedením v programu AutoCAD 2007. Dále jsou zde vyřešeny základní konstrukce jednotlivých gotických prvků týkající se zmíněných oken chrámu.