Kubické množiny - Dražanová, Jana (2008)
Kubické množiny jsou předsvazky na kategorii . Kubické množiny a semi-kubické komplexy jsou matematické struktury vhodné pro modelování souběžnosti v informatice. Cílem bakalářské práce je uvést do problematiky kubických množin čtenáře s elementární znalostí teorie kategorií a zmínit příklady využití kubických množin v informatice.