Interpretace světelné křivky krátkoperiodické proměnné hvězdy VW Bootis - Skarka, Marek, 1982- (2008)
Tato bakalářská práce se zabývá studiem krátkoperiodické zákrytové dvojhvězdy VW Bootis. Úvodní kapitoly obsahují obecný přehled o proměnných hvězdách, CCD fotometrii a přehled poznatků o samotné dvojhvězdě. V poslední části se zaměřuji na určení napozorovaných okamžiků minim, zjištění aktuální hodnoty základního minima a periody. Pomocí jednoduchého modelu jsem také určil relativní rozměry soustavy.