Náprava křivd a bezpráví z pohledu ústavního práva - Ivičič, Marek (2007)
Tato práce se zabývá vybranými ústavněprávními aspekty nápravy křivd a bezpráví způsobené totalitním komunistickým systémem, a to v České republice a v dalších zemích. V úvodu práce pojednává o obecnějších teoretických otázkách jako je právní kontinuita, právní jistota, spravedlnost či právní odpovědnost. Další části jsou věnované nápravě křivd po světových válkách.