Depozice tenkých vrstev ve výbojích za atmosférického tlaku I. - Studnička, Filip (2008)
V předložené práci studuji dielektrické bariérové výboje hořící za atmosférického tlaku a růst tenkých vrstev v těchto výbojích ze směsi organosilikonu (hexametyldisiloxan) s dusíkem a N2O. Zaměřil jsem se zejména na difúzní formy bariérových výbojů. Provedl jsem základní elektrickou diagnostiku výbojového plazmatu a charakterizaci připravených vrstev pomocí dostupných metod (např. mikroskopie atomových sil AFM, hloubkově rozlišené indentační měření atd.). Studoval jsem vliv teploty a oxidační látky N2O na vlastnosti vrstev.