Plazmochemická depozice a charakterizace uhlíkových nanotrubek - Jíša, Jan (2008)
V předložené práci se zkoumá vliv tloušťky železných katalytických vrstev na průměr a další vlastnosti uhlíkových nanotrubek vzniklých metodou PECVD v mikrovlnném výboji za atmosférického tlaku. Tyto vrstvy byly tepelně napařeny na křemíkové substráty a charakterizovány pomocí elipsometrických měření, měření odrazivosti a atomové mikroskopie. Na nich pak proběhla depozice uhlíkových nanotrubek při podmínkách, které se dříve ukázaly být pro použitý reaktor optimální. Následně se vzniklé nanotrubky i katalytické částice charakterizovaly pomocí rastrovací elektronové mikroskopie.