Studium struktury biomolekul pomocí AFM - Klemeš, Jan (2008)
Tato bakalářská práce se věnuje tématu studia biomolekul pomocí mikroskopie atomových sil (AFM). Konkrétně se jedná o optimalizaci nastavení AFM mikroskopu v poklepovém měřícím režimu a přípravu vzorků pro studium krátkých fragmentů DNA a následnou analýzou získaných dat. Klíčovým faktorem pro uspokojivou kvalitu naměřených dat bude fixace DNA na slídový povrch a optimální nastavení přístroje pro poklepový režim.