Diferenciální rovnice 2.řádu a jejich užití ve fyzice - Obrdlíková, Šárka (2008)
Předmětem bakalářské práce jsou lineární diferenciální rovnice druhého řádu a jejich fyzikální aplikace. První kapitola obsahuje vybrané definice a věty potřebné k pochopení pojmů a postupů, které jsou užívány při řešení lineárních diferenciálních rovnic druhého řádu. Navíc je doplněna o řešené příklady. Druhá kapitola je zaměřena na fyzikální aplikace těchto rovnic, konkrétně z oblastí klasické a kvantové mechaniky.