Lidské smysly - zrak a sluch - v demonstračních experimentech - Hanák, Vojtěch (2008)
Cílem práce je navrhnout a realizovat sadu demonstračních experimentů zaměřenou na vlastnosti a schopnosti lidského oka a ucha. Experimenty jsou připraveny tak, aby přímo využívaly subjektivního vjemu studentů. Demonstrujeme především prostorové vnímání. Experimenty jsou navrženy tak, aby jejich provedení nebylo finančně nákladné. Zároveň jejich vysvětlení vyžaduje pouze středoškolskou látku.