Vliv stěn na procesy v plazmatu - Novotný, Petr, 1986- (2008)
Provedli jsme série experimentů s buzením elektrického výboje v nádobách různého tvaru a různého objemu. Předmětem zkoumání bylo dohasínající plazma, produkované prouděním plynu přes aktivní výboj. Byl sledován vliv geometrie výbojky na měřená optická emisní spektra. Při pozorování a vyhodnocení dohasínajícího plazmatu pak budeme hledat souvislost pozorovaného spektra s faktory tvaru a objemu prostoru, ve kterém bylo plazma vytvářeno.