Doba života nadbytečných nositelů v křemíku - Truhlář, Michal (2008)
Hlavním cílem této práce bylo určení rekombinační doby života nadbytečných nositelů v křemíku pomocí sledování časového poklesu fotovodivosti (PCD). Zpracovány jsou kontaktní metody měření doby života. Součástí práce je i měření vlastností jednotlivých vzorků, na kterých bylo prováděno vlastní měření doby života. Samotné měření doby života bylo provedeno na sérii tenkých vzorků, u kterých byly následně ověřeny závislosti na povrchu a na vlivu injekce. Dále pak série měření na jednom vybraném tlustém vzorku, u kterého byla ověřována závislost doby života na tloušťce.