Srovnání výsledků měření viskozity "nenewtonských" kapalin získaných různými metodami měření - Toman, Michal (2008)
Byla měřena viskozita nenewtonovských kapalin na rotačním a Ostwaldově viskozimetru. Měření byla provedna pro šest kapalin: vaječný albumin ve třech koncentracích, bovinní sérový albumin (BSA), krev a agarosa.Viskozita kapalin byla měřena v rozsahu teplot 30 °C - 42°C. Pro ověření správnosti měření byly změřeny také hodnoty viskozity newtonovských kapalin a ty pak porovnány s hodnotami tabelovanými. Měření oběma viskozimetry bylo porovnáno a vyhodnoceno. Byl vytvořen protokol laboratorní práce pro studenty prvního ročníku LF MU.