Využití bariérových výbojů při přípravě foto-katalytických TiO₂ vrstev - Hošek, Tomáš (2008)
V této práci byly zkoumány fotokatalytické vlastnosti filmů TiO2. Vrstvy se nanášely na skleněné desky metodou sol-gel. Z důvodu zvýšení homogenity nanesení TiO2 vrstvy na skleněný substrát byla studována plazmová aktivace skleněných substrátů v koplanárním výboji pracujícím za atmosférického tlaku. Metodou odbourávání kyseliny olejové byla zjišťována fotokatalytická aktivita připravených vzorků. Bylo zjištěno, že vrstvy nanesené na plazmatem aktivovaný substrát vykazují lepší fotokatalytickou aktivitu způsobenou vyšší homogenitou nanesení TiO2 vrstvy.