Mimojaderná dědičnost u člověka - Efenberk, Aleš (2008)
V bakalářské práci popíšete obecná pravidla mimojaderné dědičnosti. Uvedete současné znalosti o mitochondriálním genomu člověka a zaměříte se zejména na dědičnost genů lokalizovaných v mtDNA. Popíšete mitochondriální choroby člověka. Práce bude obsahovat i možnosti studia mtDNA v souvistosti s evolucí, příbuzenských vztahů apod.