Dědičnost chování - Vaňásková, Martina (2008)
V bakalářské práci jsou popsány metody studia chování umožňující odhadnout geny nebo genetickou složku chování u člověka. Je zde uvedeno, jak se dá chování u člověka definovat a jaké složky lze studovat z hlediska dědičnosti. Dále jsou vybrány znaky chování, u kterých je dědičnost zcela nebo částečně objasněna.