Relativní význam světla jako determinanty druhového složení vegetace dubových lesů

Cílem této bakalářské práce bylo sebrat data o druhovém složení různých typů dubových lesů v Přírodním parku Baba a charakterizovat jejich stanovištní nároky, jak přímo, pomocí měřených faktorů prostředí, tak nepřímo, pomocí Ellenbergových indikačních hodnot. Cílem celého projektu, který bude pokrač...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Makovcová, Petra, 1986- (Dissertant)
Other Authors: Roleček, Jan, 1976- (Thesis advisor)
Format: Thesis Manuscript
Language:Czech
Published: 2008.
Subjects:
Online Access:http://is.muni.cz/th/184522/prif_b/
Cover Image
LEADER 07306ctm a22012377a 4500
001 MUB01000554370
003 CZ BrMU
005 20110823105008.0
008 080701s2008 xr ||||| |||||||||||cze d
STA |a POSLANO DO SKCR  |b 2017-06-28 
035 |a (ISMU-VSKP)149555 
040 |a BOD114  |b cze  |d BOD004 
041 0 |a cze  |b eng 
072 7 |a 58  |x Botanika  |2 Konspekt  |9 2 
080 |a 582.632.2  |2 MRF 
080 |a 581.526.425  |2 MRF 
080 |a (437.32-13)  |2 MRF 
080 |a 58  |2 MRF 
100 1 |a Makovcová, Petra,  |d 1986-  |7 mub2011655705  |% UČO 184522  |4 dis 
242 1 0 |a Importance of light as a determinant of species composition of oak forest vegetation  |y eng 
245 1 0 |a Relativní význam světla jako determinanty druhového složení vegetace dubových lesů  |h [rukopis] /  |c Petra Makovcová. 
260 |c 2008. 
300 |a 47 l., [1] l. příl., 3 s. posudek. 
500 |a Vedoucí práce: Jan Roleček. 
502 |a Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2008. 
520 2 |a Cílem této bakalářské práce bylo sebrat data o druhovém složení různých typů dubových lesů v Přírodním parku Baba a charakterizovat jejich stanovištní nároky, jak přímo, pomocí měřených faktorů prostředí, tak nepřímo, pomocí Ellenbergových indikačních hodnot. Cílem celého projektu, který bude pokračovat magisterskou diplomovou prací, je nalézt hodnoty faktorů prostředí, kterými se vyznačují subkontinentální doubravy a jež je případně odlišují od ostatních typů dubových lesů na lokalitě, s důrazem na kvantifikaci relativního významu světla. Zastoupení druhů ve vegetaci bylo hodnoceno pomocí devítistupňové Braun-Blanquetovy stupnice abundance a dominance. Získaný soubor 28 snímků byl pomocí klasifikačního algoritmu TWINSPAN rozdělen na šest skupin na základě podobnosti v druhovém složení. První skupina - jediný snímek – je stinná dubohabřina na úpatí. Do druhé skupiny se vyčlenily snímky světlých mezických doubrav – druhovým složením je tento typ nejbližší subkontinentálním doubravám. Ve.  |% cze 
520 2 9 |a The aim of this bachelor work was to collect data about species composition of different types of oak forests in natural park Baba and characterize their demands for habitat, both directly, by measured variables, and indirectly, by Ellenberg indication values. The aim of the whole project, which is supposed to continue as a graduation thesis, is to find values of those variables, which are characteristic for subcontinental oak forests and which could distinguish them from other types of oak forests at the locality, with an emphasis on the relative relevance of light. The species composition was evaluated using the nine-degree Barun-Blanquet combined scale of dominance and abundance. Retrieved set of 28 phytosociological reléves was delimited into six groups using the TWINSPAN classification algorithm, with the similarity in species composition as a classification criterium. First group is a shady oak-hornbeam forest.In the second group there are reléves of light oak forests - this typ.  |9 eng 
650 0 7 |a dub zimní  |7 ph137550  |2 czenas 
650 0 7 |a listnaté lesy  |7 ph137734  |2 czenas 
650 0 9 |a leaf forests  |2 eczenas 
650 0 9 |a sessile oak  |2 eczenas 
651 7 |a Přírodní park Baba (Česko)  |7 ge313256  |2 czenas 
651 9 |a Natural park Baba (Czechia)  |2 eczenas 
655 7 |a bakalářské práce  |7 fd132403  |2 czenas 
655 9 |a bachelor's theses  |2 eczenas 
658 |a Biologie  |b Systematická biologie a ekologie  |c PřF B-BI BISE (BISE)  |2 CZ-BrMU 
700 1 |a Roleček, Jan,  |d 1976-  |7 mub2011647897  |% UČO 42706  |4 ths 
710 2 |a Masarykova univerzita.  |b Ústav botaniky a zoologie  |7 olak2006333067  |4 dgg 
856 4 1 |u http://is.muni.cz/th/184522/prif_b/ 
CAT |c 20080701  |l MUB01  |h 0451 
CAT |a DRIMLOVA  |b 02  |c 20080911  |l MUB01  |h 1141 
CAT |c 20081009  |l MUB01  |h 1440 
CAT |c 20081009  |l MUB01  |h 1535 
CAT |a JANA  |b 02  |c 20081013  |l MUB01  |h 1317 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20091102  |l MUB01  |h 0648 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20091103  |l MUB01  |h 0150 
CAT |c 20091203  |l MUB01  |h 0214 
CAT |c 20091203  |l MUB01  |h 1856 
CAT |a BATCH-UPD  |b 00  |c 20091219  |l MUB01  |h 0757 
CAT |c 20100428  |l MUB01  |h 1010 
CAT |a BATCH-UPD  |b 00  |c 20100501  |l MUB01  |h 1156 
CAT |a BATCH-UPD  |b 00  |c 20100929  |l MUB01  |h 0332 
CAT |c 20110627  |l MUB01  |h 1913 
CAT |c 20110627  |l MUB01  |h 2321 
CAT |a DRIMLOVAX  |b 02  |c 20110629  |l MUB01  |h 1159 
CAT |a DRIMLOVAX  |b 02  |c 20110629  |l MUB01  |h 1207 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20110721  |l MUB01  |h 1355 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20110823  |l MUB01  |h 1049 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20110823  |l MUB01  |h 1050 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20110823  |l MUB01  |h 1050 
CAT |a batch  |b 00  |c 20120324  |l MUB01  |h 0115 
CAT |c 20120610  |l MUB01  |h 1926 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20120913  |l MUB01  |h 1552 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20120924  |l MUB01  |h 1600 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20130211  |l MUB01  |h 1245 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20130212  |l MUB01  |h 1436 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20130303  |l MUB01  |h 1013 
CAT |c 20140127  |l MUB01  |h 1847 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140514  |l MUB01  |h 0844 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140514  |l MUB01  |h 0847 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140514  |l MUB01  |h 0852 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140514  |l MUB01  |h 0855 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140528  |l MUB01  |h 0729 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140528  |l MUB01  |h 0732 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140528  |l MUB01  |h 0741 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140528  |l MUB01  |h 0744 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140528  |l MUB01  |h 0748 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140528  |l MUB01  |h 0750 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141204  |l MUB01  |h 0930 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141204  |l MUB01  |h 0933 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141204  |l MUB01  |h 1128 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141204  |l MUB01  |h 1145 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141204  |l MUB01  |h 1151 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141204  |l MUB01  |h 1155 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141204  |l MUB01  |h 1158 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141204  |l MUB01  |h 1203 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141209  |l MUB01  |h 0748 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141209  |l MUB01  |h 0758 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150107  |l MUB01  |h 1320 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150107  |l MUB01  |h 1323 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150107  |l MUB01  |h 1327 
CAT |c 20150703  |l MUB01  |h 1047 
CAT |c 20150901  |l MUB01  |h 1442 
CAT |c 20150921  |l MUB01  |h 1403 
CAT |c 20151210  |l MUB01  |h 1507 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20151210  |l MUB01  |h 1738 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20151225  |l MUB01  |h 2337 
CAT |c 20170628  |l MUB01  |h 1109 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 0933 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 1921 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20210724  |l MUB01  |h 1138 
LOW |a POSLANO DO SKCR  |b 2017-06-28 
994 - 1 |l MUB01  |l MUB01  |m VYSPR  |1 KUK  |a Knihovna univ. kampusu  |2 BOGEO  |b Ústav botaniky a zoologie (BOGEO)  |3 BP 7/08  |5 3145342890  |4 DPČ: 7-08 -- BP  |8 20080911  |f 78  |f Mimo UK  |r 20080911  |s dar 
994 - 1 |l MUB01  |l MUB01  |m VYSPR  |1 KUK  |a Knihovna univ. kampusu  |2 BOGEO  |b Ústav botaniky a zoologie (BOGEO)  |3 BP 8/08  |5 3145342892  |4 DPČ: 8/08 -- BP  |7 ztraceno  |8 20080911  |f 78  |f Mimo UK  |r 20080911  |s dar 
AVA |a MED50  |b KUK  |c Ústav botaniky a zoologie (BOGEO)  |d BP 8/08  |e available  |t K dispozici  |f 2  |g 0  |h N  |i 0  |j BOGEO