Zvuková komunikace velkých druhů terestrických savců - Nohavicová, Veronika (2008)
Zvuková komunikace je velmi důležitou součástí chování savců. Přesto je v rámci velkých druhů terestrických savců relativně málo prostudována. Tato práce se formou rešerše relevantní literatury snaží o popis struktury akustických signálů příslušníků velkých druhů čtyř savčích řádů (Artiodactyla, Carnivora, Primates, Rodentia), vyskytujících se v holarktické oblasti, s důrazem na signály užívané v agonistickém, sexuálním, rodičovském a antipredačním kontextu.