Přehled ektoparazitických členovců našich netopýrů - Mikulová, Lucie, 1984- (2008)
Práce je literární rešerší. Zabývá se ektoparazity napadajícími netopýry. První část se věnuje výčtu jednotlivých skupin parazitů, jejich obecné morfologii a faktorům vnějšího prostředí, které na ně působí. U skupin vyskytujících se na našem uzemí následuje podrobnější popis jejich morfologických adaptací k parazitismu a jejich životního cyklu ve vztahu k životnímu cyklu netopýrů. Dále jsou uvedeny obecné zákonitosti v parazitaci. Nakonec je v práci uvedena metodika sběru, usmrcování, fixace a konzervace parazitů. Přílohy obsahují výčty konkrétních druhů parazitů i hostitelů, faunistickou databázi nálezů ektoparazitů na netopýrech u nás a oboustranné tabulkové přehledy parazitace.