Aktivita vrápence malého, Rhinolophus hipposideros, v průběhu hibernace - Volková, Veronika, 1985- (2008)
Práce pojednává o zimování vrápence malého (Rhinolophus hipposideros)na lokalitě štola Sintrová u Liptálu (okres Vsetín). V práci se zaměřuji na sledování noční relativní letové aktivity ve vchodové části štoly během sezóny 2006/2007 a na změny početnosti vrápence na zimovišti vzhledem k teplotě uvnitř i vně štoly.