Kvalitativní a kvantitativní determinační znaky larev druhů rodu Electrogena (Ephemeroptera:Heptageniidae) v České republice - Polášek, Marek (2008)
Determinace pěti českých druhů jepic rodu Electrogena (E. affinis, E. lateralis, E. quadrilineata, E. ujhelyii, E. samalorum) na larvách jednotlivých druhů je nejasná. Determinační znaky jsou doposud špatně zdokumentovány a zvláště co se kvantitativních znaků týče, je o nich doposud minimum literatury. Práce se zabývá především kvantitativními determinačními znaky na larvách a jejich následnou clusterovou analýzou.