Právní aspekty územní ochrany přírody v České republice ve vztahu k soustavě Natura 2000 - Knotek, Jaroslav (2008)
Ve své disertační práci jsem se zabýval jen jedním z mnoha aspektů, které sebou myšlenka vytvoření evropské soustavy chráněných území Natura 2000 nese, tj. právními aspekty územní ochrany přírody v České republice ve vztahu k soustavě Natura 2000. V rámci popisu a rozboru stávající právní úpravy soustavy Natura 2000 v českém právním řádu jsem se nejprve věnoval především důkladnému rozboru právní úpravy ptačích oblastí a evropsky významných lokalit, které u nás společně vytváří soustavu Natura 2000.