Společná zemědělská politika EU a tvorba výukových programů - Schauerová, Jaroslava (2008)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou Společné zemědělské politiky Evropské unie. V první části je zpracován přehled o vývoji SZP zahrnující její založení, základní principy fungování a zejména jednotlivé reformy, jimiž prošla. Další část se zaměřuje na současnou situaci v této oblasti - zejména na financování, otázku rozvoje venkova a ochrany krajiny. V práci je věnována pozornost i začlenění problematiky SZP do výuky zeměpisu na českých středních školách.