Terénní geografie - Růžička, Jan (2008)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na terénní výuku fyzické, humánní a regionální geografie na základních a středních školách v České republice. První část shrnuje poznatky o terénní výuce geografie, její výhody a nevýhody, možnosti terénní výuky a využití technologie GIS v terénní výuce. Druhá část navrhuje tři terénní expedice ze zeměpisu pro první ročník Gymnázia Lanškroun v území města Lanškroun a blízkého okolí. Ke každé terénní expedici je zpracován pracovní list, který studenti při terénní práci používají. Jedna terénní expedice byla ověřena v terénu se studenty kvinty Gymnázia Lanškroun. V závěrečné části jsou shrnuty poznatky z této terénní expedice.