Doprava na Pardubicku - Pilařová, Alice (2008)
Práce stručně charakterizuje možné důsledky dopravy v prostoru (vytvoření dopravních sítí, prostorový rozvoj města,..). Práce popisuje historii, současnost a budoucnost jednotlivých forem dopravy na Pardubicku. Součástí práce je praktické ověření možných důsledků dopravy na koncentraci/ dekoncentraci obyvatel a ekonomických aktivit. Poslední kapitola se zabývá využitím výsledků ve výuce zeměpisu na střední škole.