Základy současné geografie - Boucníková, Pavla (2008)
V České republice je několik vysokých škol, které nabízejí studijní program Geografie. Tato bakalářská práce se v první části zaměřuje na srovnání univerzitní geografie v České republice podle jednotlivých studijních programů na čtyřech největších vysokých školách. Na základě tohoto srovnání je výsledek dále porovnáván s vyspělými zahraničními geografiemi. Ve třetí části jsou navrženy možnosti a inovace české fyzické a humánní geografie, které vyplývají z české a mezinárodní situace. Na závěr jsou popsány předpoklady zlepšení profilu české geografie s ohledem na uplatnění v praxi.