Školní vzdělávací plán zeměpisu na gymnáziu (vyšší stupeň) - Bustová, Milena (2008)
Tato diplomová práce se zabývá rámcovým vzdělávacím programem pro gymnázia a především postavením geografie v něm. Součástí je také srovnání tohoto dokumentu s Americkými geografickými standardy z pohledu geografie. Stěžejní část práce tvoří dva návrhy učebních osnov do školního vzdělávacího programu pro výuku geografie. První je tradiční aplikací rámcového programu na školní úroveň, druhý představuje skloubení několika geografických kurikul, a to i zahraničních. Na tyto návrhy navazuje soubor příprav pro geografické vzdělávání. Poslední část tvoří zhodnocení rámcového vzdělávacího programu a mých návrhů.